AUTO OVER DE KOP NA ACHTERVOLGING

kmar-transporterVanochtend vroeg is na een achtervolging op de Rijksweg A67, ter hoogte van Mierlo, een auto over de kop geslagen. Hierbij zijn 3 personen gewond geraakt. De Koninklijke Marechaussee achtervolgde de vanuit België komende personenauto nadat de bestuurder een stopteken negeerde aan de Belgisch-Nederlandse grens bij Eersel.

Marechaussees gaven de bestuurder van de auto een stopteken om een controle te kunnen uitvoeren in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid. In plaats van te stoppen reed de auto er met hoge snelheid vandoor. Hierop is door de marechaussees een achtervolging ingezet die eindigde toen de auto ter hoogte van Mierlo over de kop sloeg. Drie inzittenden raakten hierbij gewond en zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk zijn twee inzittenden op de vlucht geslagen. Een ingesteld onderzoek met een politiehelikopter en een speurhond leverde geen resultaat op. Van hen ontbreekt op dit moment ieder spoor.

In de auto werd een hoeveelheid koper, vermoedelijk afkomstig van diefstal, aangetroffen. De drie gewonden zijn aangehouden als verdachten van heling. Naar de anderen wordt gezocht. De Koninklijke Marechaussee verricht verder onderzoek in deze zaak.