Koninklijke Marechaussee houdt voortvluchtige Belg aan.

Zemanta Related Posts ThumbnailDe Koninklijke Marechaussee heeft op maandag 29 juli 2013 tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid een 34 jarige man uit België aangehouden die gesignaleerd stond voor drie jaar gevangenisstraf.

Tijdens de controle op de A67 bij Hapert, viel het marechaussees op dat het kenteken niet bij de auto hoorde en dat er achter in het voertuig een grote hoeveelheid koffie lag, verpakt in vuilniszakken. De 34 jarige bestuurder kon hier geen goede verklaring voor geven en is vervolgens aangehouden voor het rijden met vals kenteken en vermoedelijke invoer van verdovende middelen. Na verder onderzoek en contact met de Belgische politie bleek dat de 34 jarige man in België nog een gevangenisstraf van 3 jaar gevangenisstraf moet uitzitten in verband met drugs gerelateerde zaken. Ook stond hij in België voor meerdere strafbare feiten gesignaleerd. De verdachte probeerde de dans nog te ontspringen door zich ineens voor te doen als zijn broer. Na identiteitsonderzoek door de Koninklijke Marechaussee bleek het toch om de verdachte te gaan.

Marechaussees van de brigade Brabant Zuid maken proces verbaal op tegen de verdachte. De man is ingesloten voor overlevering aan België.

No comments yet... Be the first to leave a reply!