Mobiel Toezicht Veiligheid van de Koninklijke Marechaussee voldoet aan de Schengengrenscode.

Mobiel Toezicht Veiligheid door de Koninklijke Marechaussee

Het Mobiel Toezicht Veiligheid van de Koninklijke Marechaussee voldoet aan de Schengengrenscode. Dat is de strekking van een uitspraak die het Europees Hof van Justitie vandaag heeft gedaan.

Het Europees Hof van Justitie gaf daarmee antwoord op vragen die de Nederlandse Raad van State hierover gesteld heeft. Het Europees Hof oordeelde dat er bij Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) geen sprake is van het effect van grenscontrole. Het Hof in Luxemburg boog zich over deze kwestie in verband met een rechtszaak rond een Afghaan die eind maart tijdens een MTV-controle in vreemdelingenbewaring is gesteld.

In een reactie op de uitspraak van het Europees Hof zegt de commandant van de Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Hans Leijtens: “We zijn blij dat het Hof met deze uitspraak onze visie bevestigt. Dit is een opsteker voor onze medewerkers, die met het Mobiel Toezicht Veiligheid dagelijks een waardevolle bijdrage leveren aan de veiligheid van Nederland.”

Eerder deze week deed de Koninklijke Marechaussee dankzij het Mobiel Toezicht Veiligheid nog diverse aanhoudingen in verband met illegaal verblijf, mensensmokkel en identiteitsfraude.

No comments yet... Be the first to leave a reply!